اغلب ایرانیان مقیم در انگلستان، متشکل از افرادی با ملیت ایرانی هستند که به انگلستان مهاجرت کرده اند و در این کشوراقامت گزیده اند، همچنین برخی دیگر از ایرانیان ساکن انگلستان، افرادی هستند که در این کشور متولد شده اند و تنها از میراث ایرانی برخوردارند. ایرانیان در انگلستان با عباراتی مانند «بریتانیایی-ایرانی»، «بریتانیایی-فارسی»، «ایرانی-بریتانیایی» یا «پارسی-بریتانیایی» شناخته میشوند. در سرشماری که در سال ۲۰۱۱ انجام شد، آمار ایرانیان مقیم بریتانیا ۸۴۷۳۵ نفر ایرانی الاصل اعلام کردند. در سال ۲۰۱۷ اداره آمار ملی جمعیت ایران ساکن بریتانیا را ۷۰۰۰۰ نفر تخمین زد. به طور کلی، ایرانیان در اغلب شهرهای انگلستان پراکنده اند، اما عمده جمعیت ایرانیان در این کشور، در شهرهای لندن، منچسترو لیورپول زندگی می کنند.
اغلب ایرانیانی که در بریتانیا ساکن هستند، پس از انقلاب ایران در سال ۱۳۵۷ وارد کشورهای حوزه بریتانیا شدند. حدود پنج سال پس از این تاریخ، حدود ۸۰۰۰ معاجر ایرانی به این کشورها مهاجرت کردند. در سرشماری که در سال ۱۳۶۰ انجام شد، تعداد ایرانیان ساکن بریتانیا که در ایران متولد شده بودند را حدود ۲۸۶۱۷ نفر اعلام کردند. در سرشماری که در سال ۱۹۹۱ انجام شد، تعداد ایرانیان را به طور جداگانه مشخص نکرد. بدین معنی که سرشماری ایرانیان به طور مستقل انجام نشد و آنها را نیز در فهرست شهروندان بریتانیا قرار دادند. در سرشماری سال ۱۳۸۰ تعداد ایرانیان مقیم بریتانیا به ۴۲۴۹۴ نفر رسید، این افراد همگی در ایران متولد شده بودند. در سرشماری دیگری که در سال ۲۰۱۱ انجام شد، تعداد ایرانیان ۷۹۹۸۵ نفر ایرانی الاصل اعلام کرد، که از این تعداد حدود ۱۶۹۵ نفر آنها در ولز، ۲۷۷۳ نفر در اسکاتلند، ۲۸۲ نفر در ایرلند شمالی ثبت شدند. براساس اداره سرشماری و آمار ملی بریتانیا در سال ۲۰۱۷، تعداد ایرانیان مقیم بریتانیا ۷۰۰۰۰ نفر برآورد شد. اغلب ساکنان ایرانی بزرگسالان در بریتانیا متولد ایران هستند. نسل دوم این جمعیت که کاملاً جوان هستند در بریتانیا متولد شده اند.
در سال ۲۰۲۱ تقریباً ۳۷ هزار اتباع ایرانی در بریتانیا اقامت داشتند که در مقایسه با تعداد ۳۱ هزار اتباع ایرانی مقیم انگلستان در سال ۲۰۰۸ افزایش چشمگیر داشته است.
آمار ایرانیانی که دارای اقامت دائم انگلستان هستند
به طور کلی، بیشترین مهاجرت ایرانیان به بریتانیا در دهه ۱۹۵۰ میلادی آغاز شد. این مهاجران عمدتاً دانشجویانی از طبقه متوسط جامعه ایران بودند که از طریق دریافت ویزای موقت این کشور، وارد انگلستان شدند. این افراد، اغلب برای تحصیلات عالیه به خارج از کشور فرستاده میشدند. اغلب ایرانیان مقیم بریتانیا به دلیل حوادث انقلاب ۱۳۵۷ و پیامدهای آن، ایران را ترک کردند. در جامعه ایرانی مقیم انگلستان افرادی وجود دارند که از پدر و مادر ایرانی متولد شده اند. سرشماری سال ۱۹۹۱ که برای اولین بار شامل آمار گروه های مختلف قومی بود، پارسیان را در رده قومی مستقلی طبقه بندی کرد. این گروه شامل ۲۹۰۰۰۰ نفر (نیم درصد از جمعیت بریتانیا) از گروه های مختلف قومی بودند. اما با وجود تلاشی که برای متمایز کردن پارسیان انجام شد، آنها را به طور مستقل در طبقه بندی سرشماری از دیگر اقوام قرار نداد. طبق آمار کنسولگری ایران در لندن، حدود ۷۵۰۰۰ ایرانی در بریتانیا زندگی می کنند که نیمی از آنها ساکن لندن هستند. آنها همچنین گزارش دادند که حدود ۳۵۰۰۰ ایرانی در کنسولگری این کشور ثبت نام کرده اند.
موقعیت اقتصادی ایرانیان مقیم انگلستان
موقعیت اقتصادی و اجتماعی ایرانیانی که در انگلستان زندگی می کنند به عوامل بسیاری از جمله موقعیت های حرفه ای، سن، جنس، مذهب و میزان تسلط به زبان انگلیسی آنها بستگی دارد.
اغلب ایرانیان در انگلستان با راه اندازی کسب و کار خود، به طور مستقل در انگلستان مشغول به فعالیت هستند. برخی از کسب و کارهایی که ایرانیان راه اندازی کردند شامل: رستوران، انواع فروشگاه های مواد غذایی و پوشاک، شرکت های مهندسی، شرکت های ساختمانی و غیره است. برخی دیگر از ایرانیان که در دارای مدارک پزشکی هستند، در بیمارستانهای دولتی یا مراکز درمان خصوصی به مداوای بیماران مشغولند. در این میان، گروهی از ایرانیانی که در حوزه های هنری و فنی فعالیت دارند، در برخی از شرکت های دولتی و خصوصی کار می کنند.
به طور کلی اغلب ایرانیانی که به انگلستان مهاجرت کردند، در یافتن حرفه مورد نظر خود موفق بودند. بسیاری از ایرانیان مقیم انگلستان از سطح رفاه و یک زندگی ایده آل در این کشور برخوردارند. با این حال، در میان آنها، افرادی نیز هستند که در یافتن حرفه مورد نظر خود در انگلستان دچار مشکل شدند. اغلب افرادی که در یافتن حرفه ایده آل خود موفق نبوده اند، افرادی هستند که به زبان انگلیسی تسلط کافی نداشتند. آنها همچنین از دانش و مهارت های کافی برای انجام برخی حرفه ها بی بهره اند.
انجمن های فعال ایرانیان مقیم انگلستان
انجمن ایرانیان
فعالیت انجمن ایرانیان انگلستان، در راستای بهبود انسجام اجتماعی ایرانیان است. این انجمن بیش از سی و شش سال در انگلستان فعالیت دارد.
IA خدمات ویژهای را به بزرگسالان، جوانان و افراد مسن ایرانی ارائه می دهد. این نهاد، سالانه بیش از ۲۰۰۰۰ درخواست در مورد کسب اطلاعات و مشاوره دریافت می کند. این اطلاعات و مشاوره ها در مورد طیف وسیعی از مسائل نظیر آموزش، شهروندی، بهداشت، رفاه، مسکن، مهاجرت، فعالیت های داوطلبانه، فرهنگ است. در طول دهههای گذشته، IA بیش از ۵۰۰۰ دانشآموز را برای تکمیل طیف وسیعی از دورهها در این مرکز پشتیبانی کرده است. IA یک موسسه خیریه ثبت شده در انگلستان است که از طریق تامین منابع مالی، برخی خدمات را در اختیار مهاجران ایرانی قرارمی دهد.
بنیاد آموزشی پرشیا
بنیاد آموزشی پرشیا یک موسسه خیریه غیردولتی است که در انگلستان ثبت شده است.
پرشیا به ایرانیان در سراسر جهان آموزش می دهد که از طریق پیگیری خدمات عمومی به جوامع خود کمک کنند.
انجمن ایران
انجمن ایران نهاد دیگری است که در سال ۱۹۳۵ در انگلستان تأسیس شد. این نهاد با تمرکز بر ارائه خدمات مختلف به ایرانیان مقیم انگلستان کمک می کند تا در این کشور زندگی بهتری را تجربه کنند.
انجمن ایران یک نهاد غیر سیاسی است که عمده هدف آن ترویج همدردی بین ملت های ایران و بریتانیاست.
جامعه ایرانیان شمال استافوردشایر
جامعه ایرانیان شمال استافوردشایر در سال ۲۰۱۳در انگلستان تأسیس شد. این نهاد، یک خیریه است که از سالمندان و افراد نیازمند حمایت می کند.
چرا ایرانیان به انگلستان مهاجرت می کنند؟
در سال منتهی به مارس ۲۰۲۰، مطالعات رسمی و آماری، شایع ترین علت اصلی مهاجرت را، کار اعلام کرد. بنابراین ایرانیان نیز مانند مردم کشورهای دیگر برای یافتن حرفه و زندگی بهتر به این کشور مهاجرت می کنند.
مطالعات نشان می دهند که برخی از افراد نیز برای تحصیل کشور انگلستان را انتخاب می کنند. زیرا دانشگاه ها و موسسات آموزشی انگلستان دارای رتبه های بسیار بالایی در سطح جهان هستند، بنابراین اغلب افراد مایلند مدارک تحصیلی خود را از دانشگاههای این کشور کسب کنند. تحصیل در این کشور مزایای بسیاری برای افرادی در پی دارد، که مایلند مدارک تحصیلی خود را از این کشور دریافت کنند.
در این میان نیز افرادی هستند که برای ملحق شدن به خانواده خود در انگلستان، به این کشور مهاجرت می کنند.
انگلستان به لحاظ اقتصادی، سیاسی و فرهنگی یکی از قدرتمندترین کشورهای اروپایی محسوب میشود. بنابراین هر ساله، افراد بسیاری برای مهاجرت به این کشور اقدام می کنند. اغلب شهروندان این کشور از سطح رفاه بسیار مطلوبی برخوردارند. به طور کلی اغلب افرادی که به این کشور مهاجرت می کنند، می توانند با یافتن حرفه مناسب خود از درآمد و سطح رفاه بسیار مطلوبی بهره مند شوند. بنابراین انگلستان یکی از محبوبترین مقاصد برای مهاجرت در میان مردم سراسر جهان از جمله ایرانیان است.
سریعترین و آسانترین شیوه مهاجرت به انگلستان
به طور کلی، مهاجرت به کشورهای دیگر، دارای شیوه های متعددی است. روش های مهاجرتی اغلب، به شرایط افراد بستگی دارد و به طور قطع نمی توان گفت که کدام یک سریعترین و آسانترین شیوه مهاجرتی محسوب می شود. افرادی که دارای سرمایه بسیار خوبی هستند، می توانند از طریق ویزای استارت آپ یا سرمایه گذاری به انگلستان مهاجرت کنند. بنابراین ساده ترین راه مهاجرت برای این افراد، اخذ ویزای استارت آپ یا سرمایهگذاری است.
یکی از سریعترین و در عین حال آسان ترین شیوه مهاجرت به انگلستان، اخذ ویزای Skilled worker این کشور است. این ویزا، مناسب افرادی است که مایلند از طریق اخذ ویزای کار به این کشور مهاجرت کنند. این افراد برای دریافت این ویزا، باید یک پیشنهاد کاری از طرف یک کارفرمای بریتانیایی دریافت کنند.
از دیگر راههای مهاجرت به انگلستان، اخذ ویزای تحصیلی این کشور است. این روش یکی از سریع ترین روش های مهاجرتی برای افرادی است که قصد دارند از طریق اخذ ویزای تحصیلی به انگلستان مهاجرت کنند.
از دیگر راه های مهاجرت به انگلستان می توان به ازدواج اشاره کرد. چنانچه فردی با یکی از شهروندان انگلستان که دارای اقامت دائم این کشور است، ازدواج کند، می تواند به راحتی به انگلستان مهاجرت کند.
مزایای مهاجرت به انگلستان
مهاجرت به انگلستان مانند مهاجرت به هر کشور اروپایی و آمریکایی دارای مزایای قابل توجهی است. افرادی که در انگلستان یا هر یک از کشورهای حوزه بریتانیا زندگی می کنند، از طریق NHS (سرویس بهداشت ملی) با هزینه اندک و حتی بدون هزینه، به استاندارد بسیار خوبی از مراقبت های بهداشتی دسترسی خواهند داشت. هزینه دارو در این کشورها، اغلب یارانه ای است، بنابراین شهروندان بریتانیا، هزینه های کمتری برای دارو، در مقایسه با کشورهای دیگر پرداخت می کنند.
از دیگر مزایای مهاجرت به انگلستان، تحصیل رایگان در این کشور است. به طور کلی، هر فردی که به طور قانونی در بریتانیا اقامت دارد، حق دارد فرزند خود را بدون پرداخت هیچ هزینه ای به یکی از مدارس دولتی بفرستد. این یکی از بهترین امتیازات برای مهاجرانی است که کودکانشان به زبان انگلیسی تسلط دارند یا اینکه فرزندانشان به اندازه کافی جوان هستند که قادر باشند زبان انگلیسی را بیاموزند.
این کشور دارای اقتصاد بسیار قدرتمندی است و اغلب شهروندان این کشور از رفاه بسیار خوبی برخوردارند. هر فردی که به طور تمام وقت در انگلستان کار میکند، حق دارد از حداقل ۲۰ روز مرخصی سالانه در سال استفاده کند. مزایای مرخصی استعلاجی و مرخصی والدین در بریتانیا نیز نسبتاً سخاوتمندانه است.
از دیگر مزایای فوق العاده زندگی در انگلستان این است که دسترسی به بخش های دیگر اروپا بسیار آسان است. به لطف رشد خطوط هوایی مقرون به صرفه در این کشور، میتوان به مجموعهای از مقاصد اروپایی سفر کرد، بدون اینکه هزینه زیادی در برداشته باشد.
سخن پایانی
دلایل بسیار زیادی وجود دارد که ممکن است بسیاری از ایرانیان مایل باشند به انگلستان مهاجرت کنند. دستیابی به موقعیت، حرفه و زندگی بهتر برای بسیاری از افراد یک امر طبیعی محسوب میشود. انگلستان یکی از بهترین کشورها برای دستیابی و تحقق آرزوهای شماست. در این کشور میتوانید به راحتی رشد کرده و به بالاترین موقعیت رفاهی دست پیدا کنید. چنانکه به هر دلیلی قصد دارید، به این کشور یا کشورهای دیگر جهان مهاجرت کنید، از طریق تلفن های ۷۱۳۶۲۴۰۵۴۱ و ۰۹۳۰۰۶۶۰۸۱۸ با مشاوران و کارشناسان موسسه حقوقی و مهاجرتی کیان ویزا تماس بگیرید. مشاوران ما از ابتدا تا انتهای فرآیند مهاجرت شما را یاری خواهند کرد.
سوالات متداول
آمار ایرانیان مقیم لندن بیش از ۴۰۰۰۰ نفر است. با وجود ایرانیان ساکن لندن، جای شگفتی نیست که فرهنگ ایرانی در پایتخت انگلستان زنده و پابرجا باقی مانده است.
بر اساس برآوردهای اواسط سال ۲۰۱۹ از بخش جمعیت سازمان ملل متحد، ایالات متحده محبوب ترین مقصد برای ایرانیان مقیم خارج از کشور است. کانادا با ۱۶۴۰۰۰ نفر جمعیت ایرانیان در رتبه دوم محبوبیت در بین ایران قرار دارد.، آلمان با ۱۲۷۰۰۰ ایرانی، بریتانیا با ۹۰۰۰ ایرانی و ترکیه ۸۳۰۰۰ ایرانی در رتبه های بعدی قرار دارند.
به طور کلی، عمده جمعیت ایرانیان در این کشور، در شهرهای لندن، منچسترو لیورپول زندگی می کنند.
به طور کلی تعداد ایرانیان مقیم بریتانیا ۷۹۹۸۵ نفر ایرانی الاصل است، که از این تعداد حدود ۱۶۹۵ نفر آنها در ولز، ۲۷۷۳ نفر در اسکاتلند، ۲۸۲ نفر در ایرلند شمالی زندگی می کنند.
مهاجرت متخصصان بیهوشی به انگلستان
مهاجرت کارشناسان اتاق عمل به انگلستان
مهاجرت دندانپزشکان به انگلستان
مهاجرت رانندگان پایه یک به انگلستان
آزمون های ورودی کادردرمان انگلیس